UNOS ELOFLEXA U AUTOMOBIL

Jedno od najčešće postavljanih pitanja naših korisnika je imamo li savjete o tome kako najbolje unijeti Eloflex u automobil. Odgovori na ovo pitanje mogu varirati u zavisnosti od modela vozila i korisničkim preferencijama. U nastavku smo saželi četiri najčešća pristupa na temelju povratnih informacija i savjeta naših korisnika.

PODIZANJE U VOZILO

Najčešća metoda je jednostavno sklopiti Eloflex i podići ga u automobil. Većina korisnika izmišlja vlastite tehnike u zavisnosti od modela automobila i visini prtljažnika te ličnoj fizičkoj snazi. U nastavku predstavljamo dvije varijante koje često koriste mnogi ljudi. Ove metode minimalno opterećuju vaša leđa jer podizanje uključuje korištenje mišića nogu. 

Opcija 1.
Najbolja i najudobnija metoda za ljude normalne visine. Držite cijevi prednjeg točka i pritisnite mekani dio kolica uz tijelo za sigurno držanje.

Opcija 2.
Metoda sa nižim zahvatom za niže osobe. Iskoristite točkove da otkotrljate kolica u prtljažnik automobila pazeći da ste isključili motore prije podizanja.

UBACIVANJE UNUTRA

Možda je najbolji način za unos Eloflexa pomoću poluge. Na ovaj način ne morate dizati više od trećine težine Eloflexa. Ipak, ova tehnika zahtijeva da imate karavan i da rub prtljažnika nije viši od 55 cm. Pri unosu je važna i upotreba uređaja protiv prevrtanja.

UZ POMOĆ RAMPE ZA UTOVAR

Rampa za utovar je vrijedan alat za siguran unos Eloflexa u vaš automobil, posebno ako vam je teško podizati teret. Omogućava vam korištenje motora kolica za vožnju Eloflexa uz rampu u sklopljenom položaju. Postoji mnogo različitih vrsta rampi: duge, kratke, široke i uske... Eloflex nudi dva različita modela, koje možete pronaći u našem odjeljku s dodacima. Na slici u nastavku predstavljamo rješenje koje nam je poslao jedan od naših korisnika i radilo je prilično dobro.

UZ POMOĆ DIZALICE

Za praktično, ali malo skuplje rješenje, razmislite o instaliranju dizalice u prtljažnik vašeg automobila kako biste olakšali unos Eloflexa. Ovo je najbolje rješenje ako ste u invalidskim kolicima i želite sami prevoziti svoj Eloflex u automobilu. Na tržištu su dostupna brojna rješenja i modeli dizalica, ali zbog kompaktnog i laganog dizajna vašeg Eloflexa, obična dizalica često je dovoljna. Za dodatne pojedinosti i savjete preporučujemo da kontaktirate najbližu kompaniju za opremu automobila.

Slideshow Items

  • Optimizirajte svoje punjenje

    Kako najbolje napuniti svoj Eloflex? Naučite kako da produžite trajanje svojih baterija i poboljšate svoj domet.

  • Ponesite Eloflex na let

    Elektromotorna invalidska kolica Eloflex ispunjavaju sve IATA zahtjeve za putovanja zrakom. Ovdje možete pronaći informacije, savjete i dokumente za vaš let.

  • Održavanje vašeg Eloflexa

    Ne morate poslati svoj Eloflex na servis, ali sjajan način da produžite radni vijek svojih elektromotornih invalidskih kolica je da ih održavate prema našim savjetima i uputstvima.