OPTIMIZIRAJTE PUNJENJE

Pitate se kako najbolje napuniti svoj Eloflex? Saznajte kako povećati trajanje svojih baterija i produžiti domet vožnje.

KAKO PUNITI

Prvo isključite svoj Eloflex (sva svjetla na upravljačkoj ručici bi trebala da budu ugašena). Koristite samo originalne punjače Eloflex.

Uključite punjač u utičnicu na prednjoj strani upravljačke ručice, pazeći da je kontakt pravilno usmjeren. Zatim uključite kabl za napajanje punjača u utičnicu.

Status punjenja je označen svjetlom punjača. Crveno svjetlo označava da je punjenje u tijeku. Nakon otprilike tri sata, baterije su napunjene 90%. Invalidska kolica se sada mogu ponovo koristiti.

Nakon 5 do 8 sati, svjetlo punjača će zasvijetliti zeleno, što znači da su baterije potpuno napunjene. Za vrijeme punjenja sam punjač se zagrijava, što je sasvim normalno.

Za maksimalno trajanje baterije, punjenje bi trebalo trajati otprilike pet sati kada se indikator baterije na upravljačkoj ručici smanji na jednu trećinu (kada tri svjetla nestanu).

Redovno održavanje punjenja ne šteti baterijama. Međutim, za maksimalno trajanje baterije, preporučujemo isključivanje punjača kada baterije dostignu puni kapacitet. 

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA O PUNJENJU

Koje vrste baterija se koriste u mom Eloflexu?
Eloflex ima dvije nepropusne litij-ionske baterije, svaka kapaciteta 240 Wh (24 V / 10 Ah). Specifikacije specifične za model se mogu pronaći u detaljima o proizvodu.

Koliko često mogu puniti svoj Eloflex?
Možete puniti koliko god često želite. Baterija se ne može prepuniti i punjač se automatski prebacuje u način rada za uštedu energije kada je baterija potpuno napunjena.

Koliko često trebate puniti?
Da biste održali vrhunsku izvedbu, napunite bateriju nakon što se kapacitet smanji na jednu trećinu (upaljene su dvije lampice). Ako želite češće puniti, to nije problem, neće oštetiti bateriju.

Koliko je vremena potrebno za punjenje baterije?
Obično je potrebno oko 3 sata da se napuni prazna baterija prije nego što ponovno možete koristiti kolica.

Mogu li puniti baterije kada je hladno?
Da, bateriju možete puniti na temperaturama do minus 10 stupnjeva. Međutim, ako se puni ispod –10°C, baterije možda neće postići puni kapacitet.

Je li domet vožnje smanjen ako je vani hladno?
Da, rad vašeg Eloflexa na temperaturama ispod nule može smanjiti domet. Na minus 10 stupnjeva, kilometraža se može smanjiti i do 50%.

Slideshow Items

  • Ponesite Eloflex na let

    Elektromotorna invalidska kolica Eloflex ispunjavaju sve IATA zahtjeve za putovanja zrakom. Ovdje možete pronaći informacije, savjete i dokumente za vaš let.

  • Unos Eloflexa u automobil

    Jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo od naših korisnika je imamo li savjete kako jednostavno unijeti Eloflex u automobil. U nastavku smo sastavili najčešće pristupe.

  • Održavanje vašeg Eloflexa

    Ne morate poslati svoj Eloflex na servis, ali sjajan način da produžite radni vijek svojih elektromotornih invalidskih kolica je da ih održavate prema našim savjetima i uputstvima.